piasek workowany

piasek workowany do piaskownicy, wylewek, kostek

 

worki 25 kg - 6,99 zł brutto

 

NOWOŚĆ: Klej epoksydowy do naprawy betonu:

schody, posadzki, szczeliny, pęknięcia, spoiny - w tubie

 

sól drogowa Lublin Atut-Bis gruboziarnista
 

- odbiór osobisty lub dostawa wg ustaleń
 

Współpracujemy z:

         

Zapraszamy na ul. Energetyków 5

 

sprzedaż hurtowa i detaliczna

 

Miejsce przyjazne zwierzętom Lublin

 

Sobota 27.04.2024

czynne w godzinach 7-13

 

market budowlany

 

Witamy na naszej stronie internetowej.

Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych Klientów stworzyliśmy wygodną i nowoczesną bazę danych.

Działając zgodnie z naszą dewizą i zapewniając Państwu"profesjonalizm w dobrej cenie" oferujemy fachowe doradztwo i miła obsługę przy realizacji Państwa inwestycji.Szeroka gama produktów pozwala nam zaopatrzyć budowy w materiały budowlane od fundamenty po dach.

Naszym klientom proponujemy również kontakt,ze sprawdzonymi firmami wykonawczymi.

 

Atut-Bis

Promocja nr 1

dowiedz się więcej
Atut-Bis

Promocja nr 2 - gratis!

dowiedz się więcej
Atut-Bis

Wyprzedaż i promocja!

dowiedz się więcej

Znajdujesz się tutaj: Atut-Bis / Oferta / Gładzie / Gładż gipsowa finisz

Gładż gipsowa finisz

Najbardziej  ekonomiczna. Gładź  specjalnie  stworzona  do
szeroko  rozpowszechnionej  technologii  pracy  polegającej
na  zeszlifowaniu  nierówności  po  całkowitym   wyschnięciu
powierzchni.

Opis produktu:


- Kolor jasnoszary

- Czas wiązania
Czas wiązania, czyli czas przydatności do użycia od momentu zmieszania z wodą w temperaturze 20°C i przy stosunku wody do spoiwa 1:2 czas wiązania wynosi około 1,5 godziny. Niższa temperatura oraz większa ilość wody zarobowej wydłuża czas wiązania, natomiast wyższa temperatura oraz mniejsza ilość wody czas wiązania skraca. W temperaturze poniżej 5°C reakcja wiązania niemal całkowicie ustaje. UWAGA: Po upływie 1,5 godziny od momentu zmieszania z wodą zaprawa może być jeszcze miękka i wydawać się niezwiązana, jednak po tym czasie produkt nie nadaje się do dalszego stosowania. Nie przestrzeganie tego zalecenia może po wyschnięciu doprowadzić do spękania powierzchni lub utraty wewnętrznej spójności gładzi.

- Czas otwarty pracy
Czas otwarty pracy, czyli możliwość wyrównywania i poprawiania zaprawy nałożonej na podłoże uzależniony jest od chłonności podłoża oraz grubości nałożonej warstwy - wynosi średnio około 15 min. Gdy warstwa gładzi jest cienka, a podłoże bardzo chłonne czas ten może skrócić się do 2-3 min., natomiast w przypadku kilkumilimetrowej warstwy nałożonej na niechłonne podłoże czas otwarty pracy wydłuża się praktycznie do momentu rozpoczęcia reakcji wiązania.

- Czas wysychania
Czas wysychania związanego produktu zależy od grubości warstwy, temperatury otoczenia oraz warunków przewietrzania. Warstwa grubości 1 mm w wentylowanych pomieszczeniach przy temp. 20°C wysycha w ciągu 2-3 godzin. Gdy warstwa gładzi ma kilka milimetrów, a temperatura otoczenia jest niska, czas ten może przedłużyć się do kilku dni. W skrajnych przypadkach przy braku wentylacji i wysokiej wilgotności powietrza gładź nie wysycha w ogóle.

- Wytrzymałość
Warstwa gładzi gipsowej uzyskuje pełną wytrzymałość i przyczepność dopiero po prawidłowym zakończeniu procesu wiązania i całkowitym wyschnięciu zaprawy. Zanim wyschnie może być miękka i sprawiać wrażenie nie w pełni związanej. Podobnie jak wszystkie spoiwa gipsowe, związana zaprawa, ale jeszcze mokra ma ok. 30% wytrzymałości osiąganej po wyschnięciu.

- Grubość warstwy
Zalecana grubość gładzi gipsowych wynosi od 1 do 3mm, jednak w zależności od potrzeb, jednorazowo można nakładać warstwę o znacznie większej grubości, o ile pozwoli na to konsystencja zaprawy. Przy nakładaniu warstw cieńszych niż 1 mm zachodzi ryzyko odparowania wody zanim zakończy się reakcja wiązania, a co za tym idzie gładź nie uzyska właściwości nośnych pod powłoki malarskie lub tapety.

- Podczas wiązania i wysychania nie kurczy się.
< Powrót do listy
Filtr
Wyszukiwarka
Copyright © Atut-Bis - 2014. Projekt i wykonanie - Freeline.
Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij